Roze diamanten verlovingsringen: een groeiende trend

Posted by Daniela on 09/10/2014

diamond-ringEen diamanten verlovingsring kan een van de meest kostbare bezittingen voor een vrouw. Het krijgen bezig is een langverwachte moment in elke jonge man of het leven van de vrouw, en wat voor soort ring te krijgen wordt vaak grondig voordat ze uiteindelijk beslissen over de perfecte één besproken. Enkele belangrijke factoren die gewoonlijk worden gekeken naar de grootte en vorm van de diamant, en natuurlijk de kleur. Met meer en meer jonge koppels streven om zich te onderscheiden van de traditionele en beproefde en geteste witte diamanten, hebben roze diamanten verlovingsringen uitgegroeid tot een grote hit te laat.

De traditionele witte diamanten ring is een veilige keuze, maar om op te vallen, veel vrouwen tegenwoordig kiezen voor ringen met gekleurde diamanten. Verloofden worden steeds meer geïnteresseerd in een ring, dat is een beetje meer uniek. Dit heeft geresulteerd in een hogere vraag naar gekleurde diamanten, evenals antieke instellingen en prinses geslepen stenen.

Experts in de diamantindustrie geloven dat voordat een roze diamant wordt gevormd, moet zeer specifiek en extreme geologische krachten aanwezig zijn. Deze krachten zijn wat geven de steen zijn karakteristieke roze kleur. De structuur van een roze diamant is ook verschillend van de structuur van een witte diamant.

Het vinden van natuurlijk gekleurde diamanten zijn zeer zeldzaam, en er zijn twaalf verschillende kleuren, met meer dan 230 mogelijke kleurencombinaties. De kleur roze staat vaak liefde, passie, energie, en verlangen, zodat het de neiging om meer betekenis te hebben en heeft een speciaal plekje in het hart van de bruid-to-be. Na natuurlijke gele diamanten, natuurlijke roze diamanten zijn de zeldzaamste. Daarom is het logisch dat de prijs per karaat loopt een beetje hoog. De roze gekleurde diamant wordt gezien als een luxe-item. Omdat ze zo zeldzaam zijn, is er een toename in populariteit jaren.

Alle diamanten, ongeacht kleur, worden beoordeeld om de algemene kwaliteit te bepalen. Attributen, zoals karaat gewicht, knippen, helderheid en kleur worden geëvalueerd. Bij het bepalen van de kwaliteit van een gekleurde diamant, wordt de kleurkwaliteit gedacht om de meest belangrijke factor zijn. Een diamant die is puur roze en vrij van enige andere secundaire kleuren is veel waardevoller. Dit is echter uiterst zeldzaam en ongebruikelijk. Roze gekleurde diamanten die beschikbaar zijn op de markt van vandaag bestaan meestal uit secundaire tinten zoals bruin, bruinachtig oranje, bruin paars, paars en grijs.

Omdat de natuurlijke pure roze kleur is zo zeldzaam en duur, veel paren kiezen voor een meer betaalbare optie, in de vorm van een behandeld roze diamanten ring. De behandeling resulteert in een diamanten ring die is van hoge kwaliteit, duurzaam, en vrijwel onmogelijk te onderscheiden van een pure roze ring.

Met de groeiende populariteit van gekleurde diamanten, en met de romantische connotaties van de kleur roze, is het geen verrassing dat de roze diamanten verlovingsringen zijn de nummer een keuze voor veel paren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>